Back
Pregled 2022.
30 децембра, 2022

Šta smo sve postigli za samo godinu dana: Pregled 2022.

Share:

U vrućem smo finišu ove godine, pa smo odlučili da pogledamo malo iza sebe i prisetimo se šta smo sve doživeli i postigli tokom 2022. godine. Bilo je s v e g a, od našeg najvećeg rasta do sada (117 ljudi zaposleno tokom jedne godine!), uskakanja u bazene po timbildinzima, do raznih drugih poslovnih i timskih uspeha.

E pa, u ovom članku pokušali smo da izdvojimo najvažnije deliće koji su učinili ovu godinu posebnom.

Januar, januar 🎶 

Malo je reći da smo krenuli jako. Prvog meseca ove godine imali smo dupli razlog za slavlje! Prvi je taj što smo zajedno sa kompanijom Typeqast postali deo evropske Valcon grupe. To znači da su sada pred nama izazovniji projekti nego ikad, zajedno sa mogućnošću širenja naše ponude usluga.


Pored toga, u januaru Hybrid IT proslavio je svoj 5. rođendan (pola decenije, ej!), što nam je samo dokazalo da naš način rada rađa plodom.

Februar – druženje na kompanijskom kvizu!

Februar ćemo pamtiti po tome što smo organizovali smo naš drugi interni Hybrid kviz! Možda vama ovo zvuči trivijalno, ali da ste bili u našoj trpezariji i osetili vajb koji je harao od stola do stola, znali biste koliko nas je ovo dodatno zbližilo. Smejalo se, jelo i pilo, a tu se negde našlo i vremena da se odgovara na pitanja. 😁 Takmičarski duh i veselje obeležili su našu drugu igru ovog tipa (u kojoj je sumnjivo pobedu odneo tim u kojem je sedeo naš direktor, ali dobro, nećemo o tome 😒).

Mart – mesec Konteha

Ovome se radujemo i 2023. godine! Mart ćemo pamtiti po nečem malo ozbiljnijem, a to je naše prisustvo na Kontehu! Tamo su naše kolege Aleksandra i Miodrag održali odlično predavanje, i drago nam je što smo se našli u publici da ih podržimo i uživamo.

April – kviz za široke studentske mase

Pošto nam je onaj interni kviz iz februara ostao u lepom sećanju, u aprilu smo odlučili da otvorimo svoja vrata i studentima!

Hybridni kviz za IT studentariju održan je u našim kancelarijama. Dobili smo priliku da se poigramo sa pitanjima iz kulture i nekulture, a time i da na kreativan način mladim (i nadajmo se budućim) kolegama pokažemo šta znači opustiti se na Hybrid način.

Maj – praktikanti dobrodošli!

Inspirisani uspehom sa Konteha, odlučili smo da u maju posetimo i Sajam stručnog usavršavanja. Utisci sa oba događaja su podjednako pozitivni, što nam je dalo još jači vetar u leđa da nastavimo istim tempom (videćete na šta mislimo kad budete skrolovali do oktobra meseca 🙌).

Osim toga, u maju su održane i dve prakse: jedna sa fokusom na Front-end, a druga na Back-end. Naravno, neki od praktikanata nakon završetka ostali su u Hybridu kao naše kolege! Preponosni smo na njih. 🥲

Jun – rastemo!

Stigli smo do 100. zaposlenog Hybridovca! Nakon toliko kvalitetnog rada kojeg isporučujemo klijentima, i lepe reči koje se o nama raširila među IT-jevicima, bilo je samo pitanje trenutka kada će naša brojka postati trocifrena. Naravno, ovaj dan smo ovekovečili i žurkom u našim prostorijama! Iskreno se nadamo da kontate foru na našim majicama. “C” kao rimski broj za 100. Get it?

Tog meseca smo upriličili i timbilding, jer šta je jedna IT firma bez timbildinga pored bazena? Pored odavanja piću tog dana o kojem ne bismo sad govorili, ovaj event ćemo pamtiti i po tome što smo, kao i na internom kvizu, pogurali mnoga prijateljstva među kolegama!

Jul – naše malo je nekome mnogo

U Hybridnom duhu, i jul je prošao u veselju! Ugostili smo naše kolege iz Typeqast-a i na taj način približili jedni drugima naše načine rada, produbili postojeće odnose uz dobru klopu i sklopili nova poznanstva.

Osim poslovnih uspeha, usmerili smo svoju energiju i na veće dobro – uz besplatnu kafu i okrepu u našoj trpezariji, u julu je odvojeno od toga otvoren i Hybrid humanitarni kafić u našim prostorijama. Sve kolege od tada pauze provode još lepše i korisnije, jer kafu i druga pića plaćaju donacijama ili humanitarnim porukama.

Avgust – novi ofis

U skladu sa širenjem naših Hybrid pipaka po regionu, u avgustu smo otvorili kancelariju u Beogradu za naše kolege iz prestonice! Ovaj vračarski poduhvat takođe je propraćen velikom proslavom nakon koje su usledile mnoge posete kolega iz jednog kanca u drugi.

Uveli smo i jedan od sada omiljenijih benefita u firmi – besplatan ručak! Svakog jutra, kolege biraju između opcija za ukusne i zdrave obroke, pa su sada dostavljači tih restorana naši omiljeni ljudi. 

Oktobar – Od konferencije do konferencije i kolektivna poseta Karlovcima

U oktobru se desio drugi veći timbilding ove godine – pečenje rakije i degustacija vina u Sremskim Karlovcima u Kući vina (i rakije) Benišek-Veselinović! U detalje ne moramo ići ovde na kompanijskom sajtu. Ali reći ćemo da se radujemo da uskoro pijemo rakiju koju smo “upekli” taj dan, i da će nam ostati u lepom sećanju šećkanje među vinovom lozom Sloboda Mićalović stajl. O hrani i gostoprimstvu Mirka vlasnika i da ne govorimo.

U oktobru smo bili i na tri eventa! Marija i Ana uvele su studente na Coneect konferenciji u Hybrid kulturu i svet Data industrije, a pored toga Hybrid se našao i na Codeference-u i Codeference Networking Day-u

Još jedna u moru lepih poseta ove godine – okupili smo se u Novom Sadu da ugostimo direktora Valcon-a Geerta van den Goora i direktoricu Typeqast-a Sonju Meijerink. Iako smo navikli na remote rad i komunikaciju putem Zoom-a, upoznavanje uživo je nezamenljivo, i uvek poboljšava saradnju. Hvala Geertu na upoznavanju sa holandskom kulturom iliti hvala na tome što nam je otkrio čari sendviča kao ručka.

Uz pojavljivanje većeg broja studenata nego što je prijavljeno, održan je još jedan vrlo uspešan Hybridni kviz za studente.

A na samom kraju meseca, obeležili smo i Noć veštica u firmi, a posluženje je bilo, što b’ se reklo, to die for.  

Novembar – ima nas za izvoz!

Novembar ćemo pamtiti kao mesec u kojem su HR i regruterski timovi bili najzauzetiji – čak 25 novih kolega došlo je u u Hybrid tog meseca! I to gotovo svi u Data tim! 

U susret finalnom koraku naše integracije u Valcon grupu, naš Data, HR i finansijski tim posetili su Typeqast kolege u Zagrebu. Vratili su sa veoma lepim uspomenama vezanim i za posao i za druženje, a ostatku kolega preneli su uzbuđenje za sve predstojeće projekte.

Sezonu konferencija zatvorili smo na ConEEct Networking Day-u predstavljanjem naše firme i prakse koja kreće u februaru. To je već… koji događaj po redu? Prestali smo i da brojimo, i tako nastavljamo i u narednoj godini!

Sećate se kako smo u junu slavili dolazak 100. zaposlenog? U novembru smo to ponovili, samo što je sada povod bio dolazak 100. zaposlenog samo u 2022. godini!

Decembar – radno i paradno

Godinu smo zaključili sa još jednom lepom posetom – ovoga puta je to bio Data tim iz Valcona! Razmenili smo ideje i novine iz Data sveta, a vala ih pošteno i ugostili.

Decembar je tradicionalno prazničan i u firmama – tako smo se okupili u Pupinu da delimo Hybrid Oskare kolegama i slikamo se na crvenom tepihu, dok smo nedelju dana ranije mališane naših kolega obradovali paketićima, Deda Mrazom i predstavom!

Pred sam kraj 2022., otvorili smo prijave za još jednu praksu! Inspirisani velikim uspehom prethodne, 21.12. pustili smo u etar da svi zainteresovani mogu početi sa prijavama za praksu koja će biti održana u februaru, a nakon koje će najistaknutiji ostati u firmi i dobiti zaposlenje!

Samo da napomenemo, prijave su još uvek u toku i biće do 20. januara 2023. godine, pa ako ti se naša 2022. učinila uzbudljivom, javi nam se i učini 2023. još boljom! Čekamo te na praksa@hybrid-it.rs, a na našem sajtu možeš pročitati više informacija kao i koje sve prakse nudimo. 

A od 2023…

Kao što smo već pominjali, Hybrid IT se zajedno sa partnerom Typeqast-om priprema za prelazak u Valcon grupu još od početka godine. Krajem decembra smo to i ozvaničili i od januara smo Valcon Serbia! Sve promene vezane za ovaj rebranding kao i vesti, novosti i razne zanimljivosti možete ispratiti na našim društvenim mrežama 👇👇


Share: