Back
prijavi se za praksu
29 марта, 2022

Prijavi se za praksu i postani deo našeg tima – April 2022

Share:

 

Završne godine fakulteta mogu biti stresne, naročito ako osećaš da nisi dovoljno spreman za svet rada. Zato ti pružamo priliku da svoje znanje primeniš u praksi, ali i da postaneš deo Hybrid IT Solutions tima.  U nastavku teksta pročitaj kako možeš da se prijaviš za praksu u našoj kompaniji.

Naš program prakse osmišljen je tako, da ti, kao student, radiš uz pomoć mentora na razvoju jednostavne aplikacije koristeći tehnologije, metodologije i alate koji se najčešće primenjuju u praksi. Program prakse traje između tri i pet nedelja, u zavisnosti od tvojih afiniteta i vremena. Prve tri nedelje radimo backend, a ukoliko te zanima i frontend možeš produžiti praksu dodatne dve nedelje.

Naš cilj je da ti pokažemo kako zaista izgleda proces razvoja softvera, od poručivanja do konačne isporuke, ali i kako je raditi u jednoj modernoj kompaniji i šta treba da očekuješ od svog budućeg poslodavca. 

 

Prednosti prakse u kompaniji Hybrid IT Solutions

  • Najveća prednost prakse je mogućnost da dobiješ Hybrid stipendiju iili posao u našoj kompaniji. Ako pogledamo prethodne godine, oko 70% naših praktikanata je dobilo posao kod nas, a oko 20% stipendiju da nastave da se usavršavaju.
  • Praksa traje između tri i pet nedelja, što je sasvim dovoljno da stvarno nešto naučiš, a da te proces prakse ne remeti i u ostalim obavezama. Prve tri nedelje radimo backend, a poslednje dve nedelje radimo frontend. Ti biraš da li želiš da budeš na praksi tri ili pet nedelja. 
  • Dobijaš posvećene i iskusne mentore koji će te pripremiti za posao, pružiće ti neophodna teorijska i praktična znanja, ali će sa tobom podeliti i sve one trikove i savete koji će ti sačuvati vreme.
  • Radiš simulaciju na realnom projektu uz korišćenje agilnih metodologija što će ti omogućiti da nadogradiš i unaprediš svo znanje koje imaš stečeno na fakultetu.
  • A kako bismo ti pružili kompletan Hybrid ugođaj, tokom prakse kod nas možeš da radiš na Mac računaru.

Ko može da se prijavi na praksu?

Studenti treće i četvrte godine osnovnih studija ili mastera programerskog smera na FTN-u ili PMF-u su naši idealni kandidati. 

Ali, svet nije idealan, zar ne? Zato, ako niste na ovom smeru, ali imate osnovno znanje iz tehnologija koje će se koristiti tokom prakse, ipak se prijavite.  Reč je o sledećim tehnologijama:

  • Backend: Git, Maven Spring Core, Spring WebMVC, Spring Data JPA, Spring Boot, Hibernate, MySql. Potrebno je osnovno znanje većine navedenih tehnologija da možeš da pratiš i razumeš mentore bez ikakvih problema.
  • Frontend: Core ES6, osnovno znanje Angular-a, HTML5, CSS i SCSS, osnovno znanje Git-a. Izrada aplikacije radi se uz korišćenje svega navedenog, kao nadogradnja na prve tri nedelje prakse iz BE.

Praksa počinje 9. maja, a rok za prijavu je 25. april.

Prijava na praksu

Sve što treba da uradiš je da svoj CV pošalješ, najkasnije, do 25. aprila na mail praksa@hybrid-it.rs . Onda čekaš da te mi kontaktiramo i zakažemo inicijalni intervju. Nakon toga se vidimo 9. maja, kada ćeš početi sa praksom.

Praksa traje između tri i pet nedelja (tri nedelje backend + dve nedelje frontend) i ukoliko se pokažeš, mi ćemo te rado zaposliti i pružiti priliku da nastaviš da se usavršavaš. Zaprati naše društvene mreže (Instagram, LinkedIn, Facebook) i saznaj više o iskustvima studenata koji su prošli praksu i ostali kod nas da rade.

Ako je ovo tvoj prvi CV i nisi siguran kako da ga napišeš, baci pogled na blog Kako napisati CV za praksu – vredeće, veruj nam.

Pošalji nam svoj CV do 25. aprila na mail praksa@hybrid-it.rs

Više o Hybrid IT Solutions kompaniji

Hybrid IT Solutions je srpsko-holandska softverska kompanija osnovana 2017. godine. U razvojnom centru u Novom Sadu rade vrhunski programeri koji su svoje iskustvo sticali na različitim projektima i industrijama i znaju koliko je dobar mentor važan.

Naša kompanijska kultura insistira na potpuno neformalnim odnosima uz ravnu organizacionu strukturu, gde otvorena komunikacija i transparentnost drže čvrsto na okupu kolege koje su uvek tu jedni za druge.

Ukoliko imaš bilo kakva pitanja ili problem da u potpunosti primeniš naučeno, samostalno ili na fakultetu, slobodno nas kontaktiraj ili poseti u našim kancelarijama na Bulevaru Mihajla Pupina br.1, III sprat.

Mi smo oni koji uvek nađu vremena da ti pomognu. Pa ukoliko imaš bilo kakvo pitanje u vezi prakse slobodno nam piši. Čekamo te!


Share: