Back
Hybrid IT praksa
December 21, 2022

Prijavi se za praksu Front-end i(li) Back-end developera – februar/mart 2023.

Share:

Imamo sjajnu novogodišnju vest za tebe! Iskuliraj za praznike, završi januarski rok i dođi u Hybrid IT Solutions na praksu uživo u Novom Sadu da naučiš korisne stvari i (nadajmo se) ostaneš! Cilj naše prakse je da pomognemo studentima završnih godina studija da steknu utisak kako u stvarnosti izgleda proces razvoja softvera i da se što bolje pripreme za budući posao. 

Praksa u Hybrid IT Solutions kompaniji je posebno osmišljen program koji podrazumeva da ti, kao student, radiš uz pomoć mentora na realnom projektu (Back-end, Front-end ili oba) koristeći tehnologije, metodologije i alate koji se najčešće koriste u IT kompanijama. 

Baci pogled na tekst i pronađi sve o tome kako možeš da se prijaviš i šta će ti ova praksa tačno doneti. 👇

Za koga je praksa?

Praksa u februaru organizuje se za pozicije FRONT-END ili BACK-END, pa se možeš prijaviti za jednu ili drugu, u zavisnosti od svojih interesovanja. Ali ako ne možes da odlučiš u čemu bi se pre usavršavao, uvek se možeš prijaviti za obe i postati pravi FULL-STACK developer.  

Prvo sledi BACK-END praksa koja kreće 6. februara, a tri nedelje nakon toga kreće i FRONT-END praksa.

Što se tiče kriterijuma, ti si naš čovek ukoliko si: 

 • Student završnih godina (treća, četvrta i master) programerskih smerova na FTN-u ili PMF-u
 • Imaš osnovna teorijska znanja koja će ti omogućiti da pratiš i razumeš mentora bez problema
 • Želiš da provodiš vreme u friendly i profesionalnom okruženju  
 • Cilj ti je da se karijerno usavršavaš

Deluje easy-peasy, zar ne? 

Šta dobijaš Back-end praksom?

Ako se prijaviš za praksu za Back-end developera, nudimo ti:

 • Posvećenog i iskusnog mentora koji će raditi sa tobom tokom nekoliko nedelja na realnom projektu.
 • Mogućnost zaposlenja u Hybrid IT-u. Sudeći po prethodnim godinama, oko 70% naših praktikanata je dobilo posao kod nas.
 • Windows opremu tokom trajanja prakse.
 • Back-end znanje zlata vredno, pa ćeš tokom tri nedelje da se pozabaviš tehnologijama kao što su .NET Core 6, Web API, SQL Server, Entity Framework i JWT Bearer Token.

Šta dobijaš Front-end praksom?

Bolje pitanje je šta ćeš izgubiti ako se ne prijaviš 😅

Da vidimo, praksom u Hybrid IT Solutions kompaniji dobijaš:

 • Mentora koji će raditi sa tobom tokom nekoliko nedelja na realnom projektu.
 • Mogućnost zaposlenja u Hybrid IT-u. Sudeći po prethodnim godinama oko 70% naših praktikanata je dobilo posao kod nas.
 • Windows opremu tokom trajanja prakse.
 • Vredna znanja za kratko vreme, pa ćeš za samo tri nedelje (od 28. februara do 21. marta) naučiti da radiš sa tehnologijama kao što je React, ali i Core ES6, TypeScript, HTML5, CSS i SCSS i Git. Tačnije, naučićeš da napraviš aplikaciju koristeći pomenute tehnologije. 🙌

Šta dobijaš Full-Stack praksom?

 • Veliku šansu za zaposlenje u Hybrid IT Solutions-u. Na prethodnoj Full-Stack praksi od dvanaest praktikanata, sedmoro je dobilo posao kod nas.
 • Vredna znanja za samo šest nedelja. Prve tri nedelje radiš back-end, a poslednje tri nedelje front-end. 
 • Posvećene i iskusne mentore koji će pratiti tvoj rad i podeliti sve one best practices savete koji će ti sačuvati vreme.
 • Simulaciju rada na realnom projektu uz korišćenje agilnih metodologija što će ti omogućiti da nadogradiš i unaprediš znanje stečeno na fakultetu.

Prijavi se za praksu najkasnije do 20. januara 2023. godine

Kako da se prijavim?

A sada, ono najbitnije! 

Da bi se prijavio na praksu potrebno je da nam pošalješ CV sa linkom do svog GitHub portfolia, najkasnije do 20. januara na mejl praksa@hybrid-it.rs sa napomenom za koju se poziciju prijavljuješ. Nakon toga čekaš da te mi kontaktiramo i zakažemo inicijalni intervju. 

Ako je ovo tvoj prvi CV i nisi siguran kako da ga napišeš, baci pogled na blog Kako napisati CV za praksu

Tvoj prvi sastanak za praksu biće tehnički intervju koji podrazumeva ćaskanje sa nekim od naših eksperata. Ukoliko prođeš tehnički razgovor, imaćeš razgovor sa nekim iz našeg HR tima da bi se upoznao sa kulturom firme i dobio sve neophodne informacije o početku prakse ✌️

Nakon toga se vidimo u februaru kada ćeš početi sa praksom.

O kompaniji Hybrid IT Solutions

Hybrid IT Solutions je srpsko-holandska softverska kompanija osnovana 2017. godine u Novom Sadu. Na početku 2022. godine postali smo deo Valcon grupe, konsultantske kompanije sa preko 1600 eksperata. Danas kancelarije imamo i u Beogradu i Banjaluci, ali ovaj put praksu organizujemo samo u našim kancelarijama u Novom Sadu, na Bulevaru Mihajla Pupina br.1. 

Naša kompanijska kultura insistira na miksu formalnih i neformalnih (domaćinskih) odnosa uz fer organizacionu strukturu, gde otvorena komunikacija i transparentnost drže čvrsto na okupu kolege koje su uvek tu jedni za druge.

Zaprati naše društvene mreže (Instagram, LinkedIn) i saznaj više o iskustvima studenata koji su prošli praksu i ostali kod nas da rade ili se prijavi odmah!


Share: