Back
fullstack-practice-hybridit
September 6, 2021

Šta naši praktikanti kažu o Hybrid Full Stack praksi?

Share:

Nikad nije bilo izazovnije istaći se, dovoljno raditi na svojim veštinama i juriti za dobrim poslom kojim ćemo biti zadovoljni. U slučaju najmlađih programera koji su sveže izašli sa fakulteta, ovo je možda još izazovnije. Kako steći dovoljno iskustva da bi zadovoljili kriterijume u oglasu za posao? Kako znati ceo proces kreiranja softvera, of poručivanja do finalne isporuke, ukoliko niste bili u situaciji da naučite na pravim primerima?

Jedno je razmišljati o ovim pitanjima u teoriji, a sasvim drugo u praksi. Upravo zbog toga, mi ti pružamo priliku da se prijaviš na Full Stack praksu u Hybrid IT Solutions kompaniji, i to dva puta godišnje.

Ali  da li je Hybrid IT Full Stack praksa za tebe? Srđan, Nikola i Katarina ukratko komentarišu njihovo iskustvo na našoj praksi, govore o tome šta ih je praksa naučila, kako su uspeli da usklade praksu i fakultet kao i to zašto je to jedna od boljih psolovnih odluka koje su doneli.

Srđan Popović trenutno u Hybrid IT-u radi kao backend developer u Djangu gde se nalazi zahvaljujući odličnim mentorima na praksi:

’’Prva impresija u toku prakse mi je bila da su svi vrlo opušteni i da je cela ta atmosfera u firmi više porodična nego što je strogo radno okruženje. Do same prakse nisam bio preterano zainteresovan za web, nije me uopšte privlačilo.

Međutim, kroz samu praksu sam uvideo da bi možda bilo dobro da se oprobam u tome i tako započnem karijeru. Mentori stvarno temeljno prođu sa nama kroz taskove, iskomentarišu, daju povratne informacije do najsitnijih detalja – od toga kako najpre formatirati kod, do toga kako se određena greška može popraviti ili poboljšati.’’

Nikola Pantelić je full stack programer koji kaže da bi se ponovo prijavio na ovu praksu jer u njoj vidi samo benefite:

”Čuo sam jako dobra iskustva od mojih poznanika pa sam odlučio da se prijavim na Hybridovu praksu. Shvatio sam da je praksa to što mi je u tom trenutku bilo potrebno čisto da bih procenio svoje sposobnosti. Na osnovu utisaka od mojih mentora sam zaključio da sam sposoban da programiram i da mogu nešto da napravim, tako da sam posle prakse dobio posao. Ova praksa mi je dodatno otvorila oči čime želim da se bavim i u kom smeru želim da moja karijera napreduje.

Definitivno bih opet došao s obzirom na to kakva je atmosfera bila i koliko sam prijatelja stekao na praksi i koliko sam toga naučio od mentora koji su u svakom momentu tu.”

Software developer Katarina Tukelić, sa treće strane, govorila je o tome kako je uspela da uskladi praksu i fakultet, kao i to kako jedan dan na praksi izgleda:

’’Praksa mi je bila potrebna kako bih završila fakultet, a Hybrid IT mi je bila idealna firma za to. Prva impresija o firmi je ista ona koju sam imala u toku i posle prakse, a to je atmosfera koja je poprilično opuštena, tako da nisam imala tremu na intervjuu. Nakon razgovora sa seniorima, stekla sam utisak o tome da imaju široko znanje i da mnogo toga mogu da me nauče.

Kako izgleda jedan dan na praksi? Ujutru se standardno pije kafa i ćaska na terasi, a nakon toga kreće rad. Sa mentorima pričamo šta bi to trebalo uraditi taj dan i koji su nam taskovi. U toku svakog dana na praksi smo se susretali sa situacijama o kojima smo hteli da znamo više, i o stvarima koje bi hteli više da naučimo, tako da je to još jedan dodatan plus ove prakse.

Mogla sam da uskladim praksu sa obavezama na fakultetu kojih nije bilo mnogo ali desilo mi se da se poklopi sa nekim ispitom na koji sam mogla da izađem. U svakom slučaju nije bilo nikakvih problema da uskladim praksu sa fakultetom.’’

Ako želiš i ti da budeš deo FullStack prakse, pošalji nam tvoj CV na praksa@hybrid-it.rs.


Share: