Back
full stack praksa Hybrid IT Solutions
April 5, 2021

Full Stack praksa

Share:

Zašto da odabereš Hybrid IT praksu

Hybrid IT Solutions je srpsko-holandska softverska kompanija osnovana 2017. godine. U razvojnom centru u Novom Sadu rade vrhunski programeri koji su svoje iskustvo sticali na različitim projektima i industrijama i znaju koliko je važan dobar mentor. Do sada smo imali 8 ciklusa uspešno realizovanih tronedeljnih praksi, a petoro prošlogodišnjih praktikanata su sada naše kolege.

Hybrid studentska praksa je osmišljena kao simulacija rada na realnom projektu uz korišćenje agilnih metodologija i omogućava praktikantima nadogradnju znanja stečenog na fakultetu. Ove godine smo kreirali i organizovali program Full Stack prakse, koja podrazumeva 3 nedelje backend prakse i 2 nedelje frontend prakse, ukupno 5 nedelja.

Full Stack praksa

Program podrazumeva da student radi samostalno uz pomoć dva mentora na razvoju jednostavne aplikacije (i to i Backend i Frontend) koristeći tehnologije, metodologije i alate koji se najčešće koriste u praksi. Mentori su tu da pruže objašnjenje teme koja se obrađuje, kako sa teorijskog aspekta tako i praktične primene.

Prilikom razvoja aplikacije u okviru prakse koristi se Scrum radni okvir za razvoj softvera i radi se simulacija rada na realnom projektu. Studenti rade uz pomoć mentora koji igraju ulogu klijenta koji je naručio softver, ali i pomažu i objašnjavaju pravilnu upotrebu tehnologija, metoda i alata koji su predviđeni za razvoj aplikacije.

Cilj ovako osmišljene prakse je da studenti steknu utisak kako u stvarnosti izgleda proces razvoja softvera i iskoriste obaveznu praksu kako bi se što bolje pripremili za budući posao.

Uslovi za Full Stack praksu (FE+BE)

Full Stack praksa je namenjena studentima završnih godina studija (III, IV, master) programerskih smerova na FTN-u ili PMF-u.

Da bi mogli da prate program Full Stack prakse, studenti bi trebalo da su upoznati sa sledećim tehnologijama:

Backend

Git, Maven, Spring Core, Spring WebMVC, Spring Data JPA, Spring Boot, Hibernate, MySql. Potrebno je osnovno znanje većine navedenih tehnologija kako bi uz pomoć mentora praktikanti mogli da ih koriste.

Frontend

core ES6, osnovno znanje React-a, HTML5, CSS i SCSS, osnovno znanje git-a. Izrada aplikacije radi se uz korišćenje svega navedenog, kao nadogradnja na prve tri nedelje prakse iz BE.

Praksa na Mac-u

Zaposleni u Hybridu rade na Mac-ovima i želimo da i praktikantima pružimo potpuni Hybrid ugođaj, tako da  smo rešili da se praksa ovog puta radi na Mac računarima.

Stipendije za najbolje praktikante

Kompanija Hybrid IT Solutions dodeljuje stipendije najboljim praktikantima. Uslovi su da studenti odrade praksu u Hybrid IT Solutions i da posle prakse odrade Use Case. Mentori nakon Code review-a urađenog zadatka odlučuju koji kandidati dobijaju stipendiju.

Stipendisti nemaju nikakvu obavezu prema Hybridu, a sredstva dobijaju dok studiraju pod uslovom da ne stupe u radni odnos.

Prijave za praksu

Praksa počinje sredinom maja 2021.

Rok za prijavu je 30. april.

Svoj CV pošaljite na prakse@hybrid-it.rs

Posebno obratite pažnju da vaš Github nalog bude update-ovan jer nam je on najbolji pokazatelj šta i koliko znate (postavite bar jedan projekat na kom ste samostalno radili).

Za više detalja pročitajte tekst o pisanju CV-a za praksu na našem blogu

Uvek tu za studente

Naša kompanijska kultura insistira na potpuno neformalnim odnosima uz ravnu organizacionu strukturu, gde otvorena komunikacija i transparentnost drže čvrsto na okupu kolege koje su uvek tu jedni za druge.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili problem da u potpunosti shvatite i primenite nešto što ste učili, samostalno ili na fakultetu, slobodno nas kontaktirajte ili posetite u našim kancelarijama na Bulevaru Mihajla Pupina br.1, III sprat. Neko će uvek naći vremena da pomogne.

O Hybridu saznajte više na našem sajtu www.hybrid-it.rs


Share: