Back
ConEEct
October 13, 2022

ConEEct Students: Uspešan!

Share:

Kao što smo i najavili, ove godine smo imali priliku da učestvujemo na ConEEct Students konferenciji na Zlatiboru koja se održala od 4. do 7. oktobra! Bila je ogromna čast naći se među toliko vrhunskih kompanija sponzora, i upoznati 450 studenata iz publike. Zahvalni smo svakom od vas koji ste bili i na predavanju i na panelu, i nadamo se da je i vama bilo zanimljivo i korisno koliko i nama.

Pomenuti panel bio je pod naslovom Kick off Your Career – HR panel diskusija, gde je među učesnicama sedela i naša Marija zajedno sa HR koleginicama iz HTEC Group i kompanije Diligent. Panel je započet pitanjem Šta se najviše gleda kod pisanja CV-a?, a osim toga, najviše je bilo pitanja na temu kako studenti da kontaktiraju firme prilikom prijave za posao, šta da im pošalju u prijavi, kao i kako se pripremiti za tehnički deo razgovora za posao.

conEEct
Fotkala Emilija Ristić.

Na pitanje Koje su crne tačke CV-a?, učesnice panela su navele da juniori često prave grešku misleći da nemaju dovoljno informacija za CV, ali zapravo sve što treba da urade jeste da se usmere na ono što žele da kažu o sebi. Istakle su da je važno da se hronološki navedu edukaciju, i da se bez preterivanja napišu tehnologije koje znaju. U sekciji o iskustvu u CV-u je poželjno da se navedu prakse, ako su ih studenti pohađali – i to ne samo naziv firme, već i trajanje prakse i tehnologije koje su se tamo koristile. Ako nisu išli na prakse, studenti treba u CV da se ubace link do GitHub-a kako bi regruteri i progameri imali pregledan uvid u njihove projekte na faksa. CV takođe može da se popuni i tako što će se, umesto hobija, navesti knjige koje su studenti čitali iz oblasti IT-a, ili Udemy kurseve koje su pohađali.

Pored Marije u ulozi panelistkinje, publika je tokom Hybrid predavanja Kako započeti karijeru u Data svetu imala priliku da čuje i našu Anu, kao predstavnicu Data tima i vrsnu Master Data Managerku. Sa njom su prisutni imali priliku i da porazgovaraju o otvorenim Data pozicijama u Hybridu.

ConEEct IT
Fotkala Emilija Ristić.

Nama je ova konferencija prošla odlično – zabavili smo se, upoznali buduće kolege, oslušnuli vaše potrebe, te smo ponešto i naučili. Ako si bio/la u prilici da nam se pridružiš na Zlatiboru, nadamo se da su i tvoji utisci takvi! A, ako sad nisi mogao/la da dođeš, ne brini – družimo se ponovo 18. oktobra na CodeDay događaju u Novom Sadu, kao i od 24. do 27. oktobra na Codeference-u (isto na Zlatiboru)!


Share: