Back
Sneža i sedam juniora
October 5, 2022

Sneža i sedam juniora

Share:

Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna. 

– Kaži mi kaži ogledalce moje, najbolja na svetu programerka ko je?

– Najbolja na svetu je Snežana, uskliknu Siri iz ekrana.

Ovo razdraži zlu regruterku i ona graknu na nesrećni kompjuter:

– Štaaaa? Ko je Snežaana?

Crno ogledalo preplaviše slike nasmejane mlade devojke koja uz pesmu i zabavu svoje juniore uči kako da postanu uspešni programeri. Siri gotovo u sekundi sastavi stih: ova mlada dama radi u Hybrid IT-ju i zbog stručnosti i posvećenosti omiljena je mentorka juniora svih.

Uverena da su svi najbolji programeri već u njenom timu, zla regruterka je bezbrižno živela. I dalje je ispitivala Siri želeći da čuje da li se pojavio neki novi najbolji programer. Ali jednog dana na njeno uobičajeno pitanje dobila je odgovor – najbolja je Snežana, koju juniori iz ljubavi zovu Sneža!

Saznavši ovo, zla regruterka smisli opak plan. Maskirana u iStyle servisera pojavi se u Snežaninoj kancelariji na trećem spratu Bazara i zameni njen Mac, sa začaranim laptopom. Svaki put kada bi nesrećna devojka imala važan sastanak sa klijentima ili bi radila na projektu sa svojim juniorima, njen Mac bi se iznenadno gasio bez mogućnosti da se upali. Videvši očaj svoje omiljene mentorke, juniori shvatiše da nešto nije u redu. Iskoristili su sve svoje znanje i iskustvo, ali grešku u laptopu nisu pronašli. Radio je savršeno, ali svaki put kada bi Sneža imala demo važnog projekta, njen Mac bi se kvario. 

Zla regruterka je sve ovo posmatrala na svom crnom ogledalu i već je pripremala ponudu za očajnu Snežu jer je verovala da su joj dani u Hybrid IT-ju odbrojani. 

Juniori nisu odustajali, te jedan dan sve ispričaše Snežinom HR-u u nadi da će im ona pomoći da pronađu rešenje Snežinog problema. Dugo su razmišljali, nakon što Uča uzviknu:

– Jabuka je otrovna!

Svi ga zbunjeno pogledaše.

– Nema drugog objašnjenja! Sneža radi na otrovnoj jabuci! Razumete? Njen apple, zapravo nije njen ili njime upravlja neko drugi. 

I tako su Snežini juniori i HR pripremili zamku. Oni rekoše Sneži da će imati prezentaciju projekta na kome je dugo radila i da se dobro pripremi. Za to vreme su posmatrali njen Mac. 

Kada je čula da Sneža ima veoma važan zadatak i da će joj firma pružiti poslednju šansu, ona odluči da pojača svoju magiju i tako se ponovo nađe kraj Snežinog laptopa. Ali ovaj put nije bila sama, jer je tim iz Hybrida pratio svaki njen klik. Nakon što su otkrili šta se zapravo dešava, juniori vratiše začarani računar u kancelariju zle regruterke, a Sneži ostaviše novi.

Videvši da Sneža ponovo zrači na prezentaciji, zla regurterka besno baci svoje crno ogledalo koje se razbi u paramparčad. 

Za to vreme u Hybrid-u se velika žurka sprema, jer niko kao Sneža juniore nema. Ako bi i ti da budeš jedan od njih, samo klikni na sledeći link 👉 https://hybrid-it.rs/positions/all-open-positions/


Share: