Back
Senior na zrnu graška
October 12, 2022

Senior na zrnu graška

Share:

 Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.

Jednom davno postojala je regruterka koja je tragala za pravim pravcatim seniorom, koji bi imao toliko iskustva da preuzme važan projekat i da vodi ceo tim. Jedino se postavljalo pitanje kako će regruterka znati koji senior može osvojiti srca klijenta, ali i celog tima. Prvi korak koji je regruterka napravila bio je spisak svih benefita koje će senior dobiti.

I tako je regruterka krenula na važno putovanje čarobnom zemljom zvanom Linkedin. Na putovanju je upoznala mnogo kvalifikovanih developera, data scientista i ostalih uzvišenih programera, ali nažalost mučilo ju je to što ni za jednog nije bila sigurna da je onaj pravi. Tako se regruterka na kraju vratila svom timu pokunjena i tužna jer nije uspela da pronađe pravog team lead-a. 

U trenutku dok je napolju besnela oluja neko pokuca na vrata Hybrid IT-ja. Bila je to devojka kojoj se voda slivala niz kosu i odeću. Bila je jadna sva mokra i drhtala je od hladnoće. Pustili su je u kancelariju da se okrepi, a devojka je sve vreme tvrdila da je programer, ni manje ni više nego senior. U trenutku kada je ugledala devojku, regruterka je osetila veliku sreću i želela je da veruje kako je ona prava osoba za njen tim. Samo je trebalo da proveri je li ona zaista pravi senior.

Regruterka nije ni slutila kako i Head of HR o tome razmišlja i želi da njena mlađa koleginica napokon pronađe pravog seniora za svoj tim. Dosetila se načina kako bi mogli da provere, pa je tako uzela neispravan kod, otišla u kancelariju u kojoj je devojka bila, stavila kompjuter na sto kraj nje i čekala da vidi da li će devojka iz znatiželje pogledati aplikaciju sa neispravnim kodom. Devojka je više od četvrt sata sedela u prostoriji sa neispravnom aplikacijom.

Kasnije kada su je pitali da li se odmorila ona je rekla da je mnogo bolje, ali da sve ovo vreme razmišlja o tome ko je razvio tu čarobnu aplikaciju koja je bila na računaru do nje, te bi svoje oduševljenje nasamo podelila sa timom koji je na tom projektu radio.  Tada su svi bili svesni kako je devojka pravi team lead, jer je uočila grešku u kodu, ali ipak svoje zapaženje nije iznela pred svima. Devojka je pokazala timu gde se krije greška i kako da je isprave, a aplikacija sa neispravnim kodom je pohranjena u riznicu Hybrid IT-ja gde se i danas može videti.

Pridruži se našem timu “na zrnu graška” klikom na sledeći link 👉 https://hybrid-it.rs/positions/all-open-positions/


Share: