Back
Mac u kamenu
October 26, 2022

Mac u kamenu

Share:

Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna. 

 

Nekada davno, u jednom mestu u Srbiji, nalazio se tehnički fakultet u kom je bio ogroman kamen, a u njemu Mac. Taj Mac zvali su Pascalibur, a na kamenu su bile urezane reči: ”Onaj ko napravi kod koji će omogućiti da se Mac izvadi iz kamena, postaće najmoćniji programer”. 

Godinama, mnogi programerići su posećivali FTN i pokušavali da izvuku Pascalibur iz kamena, ali uzalud. Jednog dana na fakultetu je počeo sajam, na koji je stigao tim Hybrid IT-ja sa svojim mladim praktikantom Arturom. Kada je već sajam uveliko počeo programeri shvatiše da su zaboravili svoj Mac u firmi, te da će im propasti prezentacija koju su mesecima unazad pripremali jer je imaju samo na iCloudu. Čuvši ovo, mladi Artur odluči da pronađe bilo kakav Mac kako bi se prezentacija održala. 

Mladić je pojurio ka kabinetima, ali svi su požurili na sajam i svako mesto gde bi mogao pronaći računar bilo je zaključano. Tek tada je primetio jedan Mac kako viri iz stene u hodniku. Nemajući drugog rešenja, on na brzinu, tek tako iz glave, napisa kod koji izvuče Mac iz kamena. Pobedonosno je odjurio sa njim ka svom timu. Ali ostali programerići su videli da to nije bilo kakav Mac, to je bio Pascalibur. 

U želji da provere sve što su videli, vratiše Mac u kamen i opet je samo Artur sa svojim kodom uspeo da ga izvuče. Tako je on postao najmoćniji programer svih vremena. 

Njegov Hybrid tim ga je naučio mudrosti, a ostali vitezovi programerskog okruglog stola su opet uveli mir i red na fakultetu. 

 

Ako bi i ti da budeš najmoćniji programer, pridruži se našem vitezovskom timu i pored mudrosti, dobićeš i najmoćnije programersko oružje.  


Share: